martes, 25 de octubre de 2011

Mor l'Emili Pardiñas, ex militant del MIL

El passat diumenge 23 d'octubre mor a l'edat de 68 anys a Vilanova i la Geltrú el company anarquista i amic Emili Pardiñas Viladrich, Conegut com "Pedrals" quant militava al MIL (Movimiento Ibérico de Liberación). Les seves companyes hem organitzat un homenatge en la seva memòria el proper divendres 28 a les 20:00 a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.


Breu Biografia:

Va néixer a Lleida i va passar la seva Infància i adolescència al Marroc. Sociòleg i advocat, va participar al Maig francès i fou militant del MIL amb el nom de “Pedrals”. Fou el primer dels militants del MIL en fer una valoració i testimoniatge sobre el seu pas pel MIL. El llibre té per títol un comentari de Salvador Puig Antich: Si este año no tocamos la revolución me aventuro con los caballos salvajes. El dedica a la seva companya Hortensia, a la seva filla Íxia i a Jean Marc Rouillan, que estava a la presó.

Va participar al Congrés d’auto dissolució del MIL a Tolosa a l’agost de 1973. El detenen a Barcelona al setembre 1973, desprès de les múltiples detencions de militants del MIL. Posteriorment, com advocat laboralista ha defensat les causes perdudes, els moviments socials i les companyes empresonades.

El 2004 a la sortida del film Salvador del productor Jaume Roures Llop, va participar a la conferència de premsa i manifest de militants del MIL, OLLA i GARI, contra manipulació, desinformació i revisionisme històric sobre el MIL en el film.


T'has fet estimar allà on has anat... Sempre somrient, sempre positiu! fins i tot en els teus darrers dies.

Fins sempre Emili...
No t'oblidarem mai :'(

Que tinguis sort en la teva aventura amb els cavalls salvatges...

No hay comentarios:

Publicar un comentario